Ανακαλύπτοντας Τα Οφέλη Του ELEMI OIL.

Το αιθέριο έλαιο Έλεμι είναι ένα φυσικό προϊόν με πολλαπλές δράσεις , όπως αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές και αντισηπτικές , ενώ παράλληλα μπορεί να τονώσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το Έλεμι ήταν γνωστό από την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων για τις θεραπευτικές και καλλωπιστικές ιδιότητές του στο δέρμα.Από τον 15ο αιώνα, οι Ευρωπαίοι χρησιμοποίησαν το Έλεμι σε έλαια, φαρμακευτικό βάλσαμο, καθώς και για την αντιμετώπιση αναπνευστικών και δερματικών προβλημάτων. Οι στρατιώτες εφάρμοζαν Έλεμι στις πληγές τους για να επιταχύνουν την επούλωση.  Το Έλεμι είναι ένα αιθέριο έλαιο που έχει μεγάλο εύρος χρήσεων από ενίσχυση του ανοσοποιητικού μέχρι  την περιποίηση  της επιδερμίδας και βελτίωση προβλημάτων του αναπνευστικού λόγω της ισχυρής απόχρεμψης και ενυδάτωσης που προσφέρει στον αναπνευστικό βλεννογόνο. Συνοψίζοντας την δράση και τις χρήσεις του Έλεμι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στις εξής καταστάσεις:

Υγεία του Αναπνευστικού και ενίσχυση ανοσοποιητικού:

Το αιθέριο έλαιο Έλεμι έχει αποχρεμπτικές ιδιότητες που βοηθούν στην ελάττωση της συμφόρησης και απομακρύνουν την περίσσεια βλέννας, βοηθώντας στη θεραπεία των αναπνευστικών προβλημάτων. Αν κάνετε διάχυση του ελαίου στους χώρους του σπιτιού θα βελτιώσετε τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος , γρίπης ακόμα και βρογχίτιδας.   Επίσης μπορείτε να ρίξτε λίγες σταγόνες Έλεμι σε ένα μπολ με ζεστό νερό και κάντε εισπνοές για 4 έως 5 λεπτά για να νοιώσετε βελτίωση των συμπτωμάτων του αναπνευστικού, καθώς  βοηθάει την αναπνοή και μειώνει το αίσθημα καύσου που νοιώθουμε στους βρόγχους κατά το κρυολόγημα  μέσω της ενυδάτωσης που προσφέρει στον βλεννογόνο.

Μία σημαντική δράση του Έλεμι είναι να διεγείρει τον Θύμο αδένα, έναν αδένα “κλειδί” για την ισορροπία  και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Με αυτόν τον τρόπο το αιθέριο έλαιο διατηρεί ενεργό το ανοσοποιητικό σύστημα απέναντι σε ασθένειες και λοιμώξεις.

Καλή υγεία του δέρματος:

Οι αντισηπτικές ιδιότητες του Έλεμι το καθιστούν αποτελεσματικό απέναντι σε μυκητιάσεις που προσβάλουν το δέρμα, την κάντιντα και το έκζεμα.                                                           Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες Έλεμι στην κρέμα που χρησιμοποιείτε καθημερινά για εντυπωσιακά αποτελέσματα στην κουρασμένη επιδερμίδα,  το Έλεμι μπορεί να τονώσει την κουρασμένη επιδερμίδα, να δώσει λάμψη και να διορθώσει ατέλειες, καθώς επίσης ομαλοποιεί την πολύ ξηρή ή την πολύ λιπαρή επιδερμίδα. Μπορείτε να προσθέσετε σταγόνες Έλεμι στο προϊόν που χρησιμοποιείτε για τον καθημερινό καθαρισμό της επιδερμίδας καθώς το αιθέριο έλαιο βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος.

Πόνος μυών και αρθρώσεων:

Εάν υποφέρεται από πόνους μυών ή αρθρώσεων χρησιμοποιείστε τοπικά το Έλεμι στην περιοχή που πάσχει. Προσθέστε λίγες σταγόνες Έλεμι στο λάδι εντριβής ή σε αλοιφή για τοπική χρήση. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε σταγόνες Έλεμι στα άλατα για το μπάνιο. Οι αναλγητικές ιδιότητες του Έλεμι μπορούν να βοηθήσουν και σε καταστάσεις όπως πονοκέφαλος , πόνους ωτίτιδας ή ημικρανία.

Τόνωση και πνευματική διαύγεια:

Κάνοντας διάχυση στο χώρο ή αρωματοθεραπεία, το Έλεμι τονώνει το σώμα ενώ παράλληλα μειώνει το στρές και βελτιώνει την συγκέντρωση. Δίνει το συναίσθημα της καθαρότητας και της διαύγειας στην σκέψη. Επιπλέον το Έλεμι μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας σε άτομα που πάσχουν από κόπωση.

Ασφάλεια και πρόληψη:

Χρησιμοποιώντας το Έλεμι τοπικά ή σαν αρωματοθεραπεία δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα, δεν είναι όμως κατάλληλο για κατάποση ή για το δέρμα βρεφών και νηπίων – όπως και τα περισσότερα αιθέρια έλαια.  Προληπτικα μπορείτε να στάξετε μία σταγόνα στην επιδερμίδα σας για τυχόν έλεγχο δυσανεξίας ή αλλεργίας στο αιθέριο έλαιο.

Μενού