Αιθέριο Έλαιο Πατσουλί

12.00

Κωδικός προϊόντος: PO100 Κατηγορίες: , Ετικέτες: , , , ,
Κατασκευαστής: CYTOMED

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.06 kg
Περιεχόμενα Συσκευασίας:

10 ml

Άμεση Παραλαβή - Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Περιγραφή

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Πατσουλί είναι γνωστό ότι περιέχει πολλές ιδιότητές όπως αντικαταθλιπτικές, αντισηπτικές, διουρητικές, εντομοαπωθητικές, καταπραϋντικές και τονωτικές. Επίσης, είναι ευρέως γνωστό για τις αφροδισιακές και τις εκτονωτικές του ιδιότητες όπου στην αρχαία Ινδία το χρησιμοποιούσαν ως αφροδισιακό. Το Πατσουλί μπορεί να λειτουργήσει ως χαλαρωτικό σε μικρές ποσότητες και ως διεγερτικό σε μεγάλες ποσότητες. Θεωρείται ότι βοηθάει στην ανάπλαση των κυττάρων της επιδερμίδας, μαλακώνει και αναζωογονεί το σκληρό και ξηρό  δέρμα, καθώς περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που κατά των ρυτίδων. Θεωρείται ότι μειώνει την εφίδρωση και τις εξάψεις κατά την εμμηνόπαυση καθώς και την κατακράτηση υγρών. Τέλος, λειτουργεί ως χαλαρωτικό σε μικρές ποσότητες και ως διεγερτικό σε μεγάλες. Ανακουφίζει από το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη Χρησιμοποιείται και ως έλαιο μπάνιου, σε αρωματικά κεριά ή για μασάζ και εντριβές και έχει πολύ συχνή χρήση στην αρωματοθεραπεία. Το αιθέριο έλαιο Πατσουλί χρησιμοποιείται και στα καλλυντικά σαν συστατικό όπως για αρωματισμό σαπουνιών και καλλυντικών αλλά και ως σταθεροποιητής σε ανδρικά αρώματα. Είναι κατάλληλο για συνδυασμούς με περγαμόντο, γκρέιπφρουτ, κάσσια, γεράνι, λεβάντα, μανταρίνι, φασκόμηλο, σμύρνα, γαρύφαλλο, νέρολι, τριαντάφυλλο, γιασεμί, σανταλόξυλο, κεδρόξυλο και πολλά άλλα.

Η απόκτηση του ελαίου Πατσουλί πραγματοποιείται από φρέσκα φύλλα του θάμνου Πατσουλί (Pogostemon cablin) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Το αιθέριο έλαιο Πατσουλί έχει ένα χαρακτηριστικό ξυλώδες άρωμα με νότες καμφοράς.

Τρόποι Χρήσης:

Εάν επιλέξετε να το χρησιμοποιήσετε ως αφροδισιακό, βάζετε 5-6 σταγόνες πατσουλί στη συσκευή καύσης αιθέριων ελαίων.

Για ανακούφιση από ιογενείς λοιμώξεις,  βάζετε σε ένα μπολ 1 λίτρο ζεστό νερό και 3-4 σταγόνες πατσουλί και κάνετε εισπνοές για 10 λεπτά.

Για πιθανή τριχόπτωση ή πιτυρίδα, βάζετε 5-8 σταγόνες πατσουλί σε 100ml σαμπουάν ή μάσκα μαλλιών.

Για ρυτίδες/ραγάδες ή κυτταρίτιδα, προσθέστε 5-8 σταγόνες πατσουλί ανά 25ml κρέμας σε κρέμες προσώπου και σώματος.

Ασφάλεια και πρόληψη:

Χρησιμοποιώντας το Πατσουλί τοπικά ή σαν αρωματοθεραπεία δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα, δεν είναι όμως κατάλληλο για κατάποση ή για το δέρμα βρεφών και νηπίων – όπως και τα περισσότερα αιθέρια έλαια. Προληπτικά μπορείτε να στάξετε μία σταγόνα στην επιδερμίδα σας για έλεγχο τυχόν δυσανεξίας ή αλλεργίας στο αιθέριο έλαιο.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.06 kg
Περιεχόμενα Συσκευασίας:

10 ml

Μενού